Ideed

IDEED JA RETSEPTID

Gluteenivabad pannkoogid

  • 1 tass gluteenivaba jahu (nt tiigri-, riisi-, kookos- või tatrajahu)
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1/4 tl soola
  • 2 spl suhkrut (võid ka magustajat kasutada)
  • 1 tass piima (saab kasutada ka taimset piima)
  • 1 tk muna
  • 2 spl õli (võid või sulatatud kookosrasv)
  1. Kõigepealt sega omavahel gluteenivaba jahu, küpsetuspulber, sool ja suhkur

  2. Seejärel lisa piim ja muna ning sega kõik ühtlaseks tainaks ilma tükikeste ja klompideta

  3. Kuumuta pann keskmisel kuumusel ja lisa sinna õli.

  4.  Vala supilusikatäis tainast pannile ja küpseta pannkook mõlemalt poolt kuldpruuniks

  5. Korda seni, kuni kogu tainas on kasutatud.

  6. Serveeri soojalt meelepäraste lisanditega (nt puuviljad, mesi, vahukoor jne).Head isu!

hommikusöök, magustoit

Siin on gluteenivaba pannkookide retsept:

Koostisosad:
– 1 tass gluteenivaba jahu (nt riisi-, kookos- või tatrajahu)
– 1 tl küpsetuspulbrit
– 1/4 tl soola
– 2 spl suhkrut (võid ka magustajat kasutada)
– 1 tass piima (saab kasutada ka taimset piima)
– 1 muna
– 2 spl õli (võid või sulatatud kookosrasv)
Valmistamisjuhend:
1. Kõigepealt sega omavahel gluteenivaba jahu, küpsetuspulber, sool ja suhkur.
2. Seejärel lisa piim ja muna ning sega kõik ühtlaseks tainaks ilma tükikeste ja klompideta.
3. Kuumuta pann keskmisel kuumusel ja lisa sinna õli.
4. Vala supilusikatäis tainast pannile ja küpseta pannkook mõlemalt poolt kuldpruuniks.
5. Korda seni, kuni kogu tainas on kasutatud.
6. Serveeri soojalt meelepäraste lisanditega (nt puuviljad, mesi, vahukoor jne).
Head isu!

Siin on tigernutsipudru retsept:

Koostisosad:
– 1 tass tigernutsijahu
– 2 tassi vett või piima (võid kasutada ka taimset piima)
– 1/4 tl soola
– 1 tl kaneeli
– 2 spl meelepärast magusainet (nt mett, vahtrasiirupit, steviat)
– 1/4 tassi rosinaid (valikuline)
Valmistamisjuhend:
1. Kuumuta pott keskmisel kuumusel ning lisa tigernutsijahu.
2. Rösti tigernutsijahu 5-7 minutit, kuni see muutub kergelt pruuniks ja lõhnab maitsvalt.
3. Lisa vesi või piim, sool ja kaneel. Sega kõik korralikult läbi ning lase segu keema tõusta.
4. Vähenda kuumust ning keeda segu aeg-ajalt segades kuni puder on valmis. See võtab tavaliselt 5-10 minutit. Kui soovid pudrust vedelamat, lisa veidi rohkem vedelikku.
5. Lõpuks lisa magusaine ja rosinad ning sega kõik korralikult läbi.
6. Serveeri soojalt koos meelepäraste lisanditega, näiteks puuviljade, pähklite või seemnetega.
Head isu!

Lisa kommentaar

Shopping Cart
Scroll to Top